Cześć, wybieram się w piątek wieczorem z Freyem i Andrzejem M samochodem (mam gaz) na trasie Mysłowice (start około 17.00) - Jaworzno - Siewierz - Kompina. Mam dwa wolne miejsca. Będziemy robić rozpoznanie przed spływem. Jeżeli ktoś by był chętny to może się zabrać. Muszę tylko wiedzieć wcześniej żebym zamontował boxa na dach.
Dla wszystkich zainteresowanych - orientacyjne miejsce startu to wieś Kompina. Tuż za mostem nad Bzurą widzę jakaś polankę , a we wsi sklep GS Ja będę w sobotę około 11. Mam nadzieję, że ekipa piątkowa da radę się obudzić do tego momentu )
Informacje na temat rzeki są różne. Podobno jest spławna ale bliżej Wisły jest kra. Kamera na plaży w Sochaczewie pokazuje oblodzone brzegi. Trochę jak na Wełnie. Andrzej ma dzwonić do wypożyczalni w której bierzemy kajaki żeby dowiedzieć się jaka sytuacja na naszym odcinku. Teoretycznie mamy jeszcze dwa dni na topienie lodu przy brzegu. Alternatywą jest Pilica / Andrzej rozmawiał że jest spławna/ Ja też czekam na telefon z wypożyczalni bliżej Łowicza gość ma oddzwonić i dać znać czy na rzece jest ok. Jeśli newsy będą słabe to proponuję nie ryzykować i przenieść się na Pilicę, na razie mamy dobrą statystykę jeśli chodzi o powroty ze spływów i dobrze by było ją utrzymać. Jak ktoś ma jakieś sugestie to piszcie bo dzisiaj trzeba podjąc decyzję.
Jacorku. Czasu mało, więc jak założymy wątek dyskusyjny gdzie jechać, to zrobi się tylko chaos. Podejmuj dziś z Andrzejem decyzję i tyle. Mnie osobiście Pilica jawi się jako bardziej optymalna w tej sytuacji. Howgh !
Ma ktoś nie dużą gitarkę która mogłaby umilić nam nocne chwile. Niestety nie ma Romanka, który ostatnio wziął gitarę a moja pływa po rzece gdyż kiedyś urwała się z kajaka. Jeśli ktoś z grupy południe będzie wcześniej nad rzeką to może ogarnie temat zakuupów albo zrobi po drodze. My jedziemy w 5 jednym autem więc nie wciśniemy nic do środka. Zestaw klasyczny można wzbogacić o jakiś brunatny alkohol, są dobre promocje na Grantsa. A może wtedy Maria nie będzie na drugi dzień bolała głowa? Pzdr i do zobaczenia jutro Jacek
Koledzy w centrum Nowego Miasta jest Biedronka oraz Groszek gdzie możemy wszystko kupić. Od bazy kajakowej jakieś 2,5 km... Kto będzie wcześniej niech działa z zakupami - będziemy w kontakcie tel. w trasie.