Panowie,
mam nieśmiałą propozycje odnośnie naszego menu.
Generalnie plan zakłada zrobienie głównych zakupów w Palmie, a następnie dokupowanie szybko psujących się wyrobów (czytaj: chleba, świeżego mięsa/ryb itd) w odwiedzanych portach Ibizy oraz (mam nadzieje) kontynentalnej Hiszpanii.
Do zakupów śniadaniowo-kolacyjno- zakąskowych użyjemy ubiegłorocznej listy Wojtka i  Mariusza.
Odnośnie obiadów proponuje byśmy spóbowali  własnych sił  i oparli się na lokalnych składnikach wydobywając z nich (i siebie) cały koloryt lokalnej kuchni. 
Poniżej kilka propozycji (za Kuchnią Lidla - hiszpania i portugalia plus kilka innych).  Szukałem wyłącznie po przepisach oznaczonych łatwe. 
Jeżeli  ktoś ma swoje popisowe danie, które chciałby  nam osobiście przyrządzić, to proszę żeby spisał składniki (na 9 porcji) to dołączymy je do ogólnej listy zakupów i kupimy w Palmie lub innym porcie. 
No chyba,  że są inne propozycje. ....
Propozycje obiadów (wersja robocza) pod linkiem: http://tinyurl.com/hg2sbsh
			
		